joi, 23 aprilie 2009

Ziua mea, ziua ta

Ma intreb si eu, daca ai nume de sfant, de ce trebuie sa fii sarbatorit? Cu ce esti tu mai breaz decat mine, care n-am acest privilegiu? Si pana la urma, ziua respectiva e motiv de veselie doar pentru sfantul pricinuit. El a facut ce-a facut sa ajunga ce a ajuns. E in calendar, e un model. Bun, si? Dupa ce ca i-ai luat la purtat frumosul nume, acum mai si astepti flori in numele lui?! Pai ofera-i-le tu, lui.
Pe bune. Nu e prea corect. Ai deja o zi de nastere. La ce-ti mai trebuie si una onomastica? Sfantul e titularul de foarte drept al urarilor. De altfel, chiar daca e doar o zi onomastica, toata lumea iti spune «La multi ani !». Deci, teoretic, ai mai trecut printr-o anume insiruire de zile. Deci un an. Si nu e cazul. Ca tu te-ai sarbatorit si luna trecuta. Ar trebui macar sa spunem «Sa-ti traiasca numele!» sau «La multe onomastici!». In fine. Nu vreau sa te supar. Ca te stimez. Iti trimit si o floricica virtuala. Dar mai gandeste-te totusi la ce ti-am spus. Sa traiesti!

3 comentarii:

  1. Nu m-am gandit niciodata la asta. Ai dreptate "La foarte multe onomastici, Gheorghe

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmmmm...sa-ti reamintesc faptul ca si Teodora este nume de sfant?
    Asa ca, draga mea Teodora Laura, sa ne traiasca numele si prenumele :)
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei, da. M-ai prins si surprins. Ce-i drept, nu e Teodora, e Theodora, ca lucrurile sa fie mai complicate. Si sufar in surdina. Din egoism. Ca n-am si eu o cruce rosie. Si aia pe care o am, e neagra. Deci 1-0 pentru tine.
    Si uite ca si eu te pup cu acelasi drag!

    RăspundețiȘtergere