joi, 2 aprilie 2009

Cu totii la inchisoare

Te-ai gandit ce-ai face daca inchisoarea ar deveni obligatorie prin lege? Hei-rup. Cu totii dupa gratii. Nu ca, stai, ca stii, ca eu nu pot. Sau stai, ma, ca sunt tata de familie, nu am scobitura in talpa si ma dor salele.
Nu, nenica! Alea nu mai tin. Tineau odata, pe vremuri. Ele erau argumente pentru armata populara, locul ala caldut, unde te adunai la unison cu ceilalti si marsaluiai peste munti. Acolo parfum. Aici branza stricata.
Si ce daca n-ai facut nimic sa meriti asta? Lasa-i pe altii sa spuna daca esti vinovat. Nu tu. Si daca merge toata lumea, tu ce ai?! Jenele tale nu mai impresioneaza pe nimeni.
Hai, hai. Tiptil, agale, urca in celula. Sa vezi si tu cum e viata grea. Ca te tot vaiti ca esti amarat, ca nimeni nu te intelege, ca n-ai ce-ti trebuie. Acolo te vindeci de toate. Lasi mobilul, lasi Internetul, lasi masina. Mergi cu tirul, ala care-i duce pe toti.
Egalitate. Si de drepturi, si de schingiuiala. In felul asta ne curatam de cereri si dorinte. Avem ce avem, e bine si asa. Deci e buna si inchisoarea la ceva. Sa vedem daca trece legea de Parlament…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu