sâmbătă, 25 aprilie 2009

Scris de scris

Nu voi intelege niciodata de ce doctorii au un scris atat de personal. Sa existe la facultatea cu pricina ore saptamanale menite scrisului?! Foarte posibil. Ma intreb daca un doctor e cu atat mai bun cu cat cuvintele sale sunt mai putin descifrabile noua, nedoctorilor.
Dar stii ce mai cred? Ca specialistii intr-ale omului sunt mana in mana cu farmacistii. Au ei ceva la comun. Altfel nu se explica. Am facut o intrunire ad-hoc cu o serie de oameni. Cu totii ne-am dat cu parerea. Unii mai bine, altii cu umor. N-am priceput o iota. Cum din ce?! Din reteta. Atunci cum se poate explica ca un farmacist oarecare a reusit ce noi nu pricepuseram. A inteles neintelesul. A dat reteta, am urmat tratamentul.
Auzi, acum mi-a venit in minte un tremurat. Dar daca nici farmacistul n-a inteles, ci doar s-a prefacut?! Aoleo! I-o fi fost rusine sa ma refuze si atunci mi-a dat ce a crezut el ca as avea nevoie. Ia sa ma uit! Nenica, e groasa! Mi-a dat calmante. La naiba! Mi-e imi trebuiau supozitoare. Pentru tranzitul intestinal sau pentru durerile de inima. Nici eu nu mai stiu. Cred ca m-au calmat prea tare calmantele astea. Ia sa ma duc sa mai iau unul! Si cu doctorii cum ramane?! Ii las in plata gramofonului, a grafologiei, a graficienilor, a graiului neinteles. Calmantele astea mi-au dat aripiiiiiiii…

5 comentarii:

  1. Esti nebuna de legat. Dar imi place

    RăspundețiȘtergere
  2. Scrisul medicilor se degradează în urma unor cursuri foarte lungi unde se iau notiţe într-un ritm drăcesc (nu că nu am fi descoperit copiatoarele, dar profesorii fac urât dacă nu văd o clasă plină de scribi).

    RăspundețiȘtergere
  3. uite de asta e viata frumoasa...ca oameni de care habar nu ai reusesc sa te faca sa razi in hohote....doamna/domnisaoara, esti meseriasa...mi-ai adus aminte de un banc...finalul era ...ma kc dar nu-mi mai pasa...cu scuzele de rigoare pentru verbul folosit (dar asa e bancul)...daca nu il stii trimite-mi un mail la adriana.dardindar@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  4. @stefantalpalaru: Deci asa... am inteles!
    @adriana: pai sa radem impreuna; ca d-aia suntem ce suntem; un cantec vesel sa cantam.
    Si, da, sunt ditamai doamna, unde mai pui ca si cu un plod pe masura dorintei mele!
    Bancul nu-l stiu, dar il astept aicilishea. Te mai astept, cu alte cuvintele!

    RăspundețiȘtergere
  5. draga Laura, dupa cum vezi m-am conformat...am revenit...si uite si bancul...se duce unul la doctor sa-i dea ceva penru stomac....pentru ca nu se mai dezlipea de toaleta...(imi aleg cu grija cuvintele...poate mai sunt si copii prin preajma...altfel eram mai directa)si doctorul ii scrie o reteta...la farmacie se intelege altceva din reteta si ii da calmante...pacientul face o cura de trei zile si fericit se intoarce la doctor....ei, cum iti este?!..te-au ajutat pastilele prescrise...pai tocmai de asta am venit....acum ma tot kc dar nu-mi mai pasa!

    RăspundețiȘtergere