vineri, 17 aprilie 2009

Ce banca mea!

Ah, ce iubesc bancile! Alea de-ti dau bani. Sau iti iau. Nu imi e prea clara relatia. Iti ofera si te asteapta sa-i inapoiezi. Si asteptarea costa. Si nu putin. Ci mult. In exces. Bancile astea parca sunt niste femei. Le ceri o suma mica, modica, iar ele iti iau si pielea de crocodil.

Sunt mandre si infumurate. Le faci curte, le duci flori, scrii hartii, semnezi certificate de casatorie pe 20 de ani. Si tot nu e suficient. Doamnele vor mai mult. Sa vii si cu prietenii tai. Ele ii numesc giranti. Vor sa intre si ei cu tine in gasca, sa fie partasi la prinderea ta in lanturi. Si te mai cheama si cu mama si cu tata. Si cu verii si cu cerbul carpatin. Cu totii la banca!

Tu le ceri o mana intinsa si ele iti vor sufletul. Si nu ca nu le-ai da. Le dai, ca esti omenos. Dar ele vor in plus. Nu le mai ajung lacramioarele. Du-te matale si cu ceva bijuuri. Vinde verigheta, vinde lantul, vinde cheia de la masina. Si da-le. Ca sunt doamne simandicoase, rafinate. Tu esti un biet platitor de credite. Ele sunt stapane. Pe bani. Multi. Ele ti-au dat o farama, tu da-le munti. Varfuri, culmi, inaltimi nebanuite. Tot. Lasi salamul, iei untura, tai curentul. Totul ca sa le faci pe plac. Pleci capul, te lasi pe genunchi si asteapta sa arunci si cu vorbe frumoase. Vor si complimente.

Cum? Nu-ti se pare corect ? Ei, si ?! Fa-ti si tu o banca daca vrei. A ta. Si da-ti bani singur cu imprumut. Ca traiul asta cu doamnele arogante e ca o gura de ceara fierbinte. Te arde pe limba si la cazemata de foi valoroase. Intre timp eu ma duc sa caut o banca de sex masculin. Poate ea va fi nitel mai prietenoasa. Ce ti-e si cu bancile astea! E rau cu ele, dar mai rau fara ele. Iti vine sa-ti iei lumea in cap!

Un comentariu:

  1. Hallo Laura,

    nu de Pomanä se zice cä Bäncile si Asigurärile sint cei mai mari legali Criminali. Iau la un Om in Pielea goalä Banii din Buzunar si mai primesc pentru asta si Premiu.

    Salutäri Jacktel

    RăspundețiȘtergere