vineri, 10 aprilie 2009

Vreau sampanie !

Sa inchinam. Eu pentru tine, tu pentru mine. Suntem impreuna, suntem prieteni. Poate nu ne vedem atat de mult si bine cum ne-ar zambi inimioara, dar hai sa profitam de masa la care ne-am asezat. Sa ne veselim si sa cantam ce ne place. Si daca-i rost de petrecanie, sa desfacem domnule o sticla de sampanie!
Ca de unde pana unde sampania e o bautura a aniversarilor si a revelioanelor?! Cu ce e ea, sampania, mai presus de un vin bun sau un lichior fin?! Cu nimic. Si ea stie, dar profita. Se lauda, se faleste. Ca o domnisoara stilata aflata pe un podium in plina defilare. Da, si este fina, eleganta, spumoasa. Dar si eu sunt. Si tu esti. Si noi meritam. Din plin. Si mereu. Sau atunci cand ne intalnim, cand ne simtim sufletul jucaus.
Lasam berea pentru o seara, azvarlim vinul in frigider, iar coniacul il lasam pe maine.
E distractie, e misto. Pai nu merge un pahar de sampanie? Merge. Si inca cum. Nimic nu ne interzice sa-i bem savoarea. Deci cand ne intalnim te invit la o cupa cu sampanie. Poate chiar platesti tu, ca sa fie si mai bine. Gata cu berea! Gata cu semintele! O cupa de sampanie sa mai bem…

12 comentarii:

  1. sublima laura, eu sint mai retinut si ma tin ocupat cu un pahar de chateau arnauld.

    primavara e povara grea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chér Lektor, un pahar de Chateau Arnauld cade bine oricui si mai ales oricand, chiar si dimineata in locul laptelui cu cereale. Dar zau ca m-am decis sa-l schimb cu un pahar de Pommery Brut Royal.

    RăspundețiȘtergere
  3. À la votre!

    Si chiar 1+1=10 ? pana imi raspunzi, daca imi raspunzi, mai incerc o data sa-i dau de cap matematicii asteia subiective...

    RăspundețiȘtergere
  4. Atat de stimabile domn Lektor, va spui cu mana pe inima, ca mintea-mi fuge de responsabilitate. Nu pricep si gata!
    O fi de la sampania de dimineata?

    RăspundețiȘtergere
  5. sigur e sampania! ohlalala! :)

    sau o fi sistemul binar, cine stie.

    RăspundețiȘtergere
  6. binar sau bancar, tot una-i.
    Auzi, dar 3+3= tot 10 ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca trec pe Chateau Arnauld, ca Pommery-ul asta Brut Royal mi-a scrantit mintile. De unde rezulta ca si 4+4 fac tot 10. Hai ca n-am trait primavara asta degeaba. Se cheama ca incepe sa mai bata vantul si acolo unde e spatiu inchis. Spune drept, e misto in Danemarca?

    RăspundețiȘtergere
  8. umm. say what!?!?!

    unde se da sampanie?! ca vrea si JE!!

    RăspundețiȘtergere