joi, 2 aprilie 2009

Vreau la bere, da’ n-am cu cine

Cand n-aveam cu ce, aveam cu cine. Acu’ am cu ce, dar nu e nimeni dispus sa iasa la o bere. O bere nevinovata, domnule, le spun. Cu o tigara alaturi, e raiul pe pamant. Cui i-a stricat vreodata o bere?
I-am spus odata unei fete, fetite sau ditamai magadoaia, ce-o fi fost ea : « Hai, ma, si noi sa drincuim o bere! Si daca nu o bere, macar o cafea ». Raspunsul ei m-a lasat fara partener de pahar : « Pai azi ? Nu pot, e luni. Vin vineri seara! ». Bai, esti nebun! Cum adica nu azi? Si ce daca e luni? Iti cade rau la stomac? Berea e mai amara lunea? Mi-a spus mie mama ca vremurile s-au schimbat, dar n-am luat-o in seama. Avea dreptate. In ziua de azi e greu si sa bei o bere.
Si eram dispusa sa i-o platesc chiar eu. Macar sa-mi fi spus ca e scumpa sau ca nu-i face placere sa stea la aceeasi masa cu mine. As fi inteles. M-ar fi induiosat si as fi lasat-o sa plece, fara sa-mi mai amintesc de ea. Auzi, dar daca era joi, oare ar fi venit? Nu stiu, ia sa o sun!

6 comentarii:

  1. Vremurile chiar s-au schimbat. dar eu ma mai intreb ceva, vremurile s-au schimbat sau ne-am schimbat si noi???? chiar sa nu mai avem timp de o bere, de o cafea, de un suc sau chiar de o apa plata...fie ea si cu lamaie. de ce maine, de ce vineri si de ce nu si acum, si azi? suntem mult prea preocupati, mult prea dedicati altor probleme care ne inconjoara si uitam de noi, uitam de prieteni, uitam sa ne "veselim" la/de o vorba. deci, domnilor, doamnelor, chiar si voi domnisoarelor - Haideti la o bere!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. sa drincuim o bere))
    sweet
    I had fun, misto zis
    si real

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai sa comentam !

    O veche prietena, a nu se intelege batrana!, ma anunta ca mi-a citit scalambiturile de pe blog si ca vrea sa-mi posteze si anume un comentariu. «Mah», imi spune, «am scris ce-am vrut sa-ti spun, acum problema e cum il public?!». Si incep sa-i explic. « Duduie draga, te duci frumusel la primul text care-ti iese in cale, dai click sub el, acolo in rubrica comentarii, si asta-i tot ». Fata se supune sfaturilor mele. «Pai am apasat acolo, am scris vorbele si acum ce mai fac?». Pai dai «ok», zic, uitand ca pagina asta neagra nu are vorbele decat in limba lui Moliére.

    Trec 5 minute si ma cheama iar. «Nu vad nici un ok!». Atunci m-am adus in fire. Am realizat drama ce o traia. Si m-am pus pe explicat mai amanuntit. «Sub fiecare text, e o rubricuta mica-pitica – "commentaires". Intri, se deschide un dreptunghi alb, suficient de mare cat sa-l vezi. Dai paste raspunsului tau si apoi apesi pe "publier un commentaire". E scris cu mov pe negru. Clar ca lumina ochilor». Fir-ar engleza ma-sii! Fir-ar ea de globalizare. Ca in romana nu stiu astia sa fac butoanele!

    Si nu e tot. Dupa ce a citit, a comentat, a dat click, a dat si copy, a dat si paste, cand credea ca s-a terminat… Buf ! La cel din urma «publier»… stupoare! «Votre demande n'a pas pu être traitée. Veuillez réessayer». Ei, drace! «Acu’ ce mai fac? Ce-mi spune?», spune ea. Uf, zic si eu. Prostii, aia zice. «Nu a mers. Trebuie sa mai faci o data!», ii spun. «Fac», spune ea rabdatoare, ca mi-e prietena buna si tine sa-mi adauge parerea ei. Nu se poate abtine insa sa nu ma intrebe «Da’ de ce n-a mers? Unde am gresit?». «Pai eu stiu, spun eu, nici nu prea mai conteaza. Incearca iar, daca mai ai puterea». Si a avut-o. Trebuie ca ma simpatizeaza foarte tare, daca se supune unei astfel de corvoade. «Gataaa!», aud o voce care sufla rasuflata, «Am reusit!». Ei, da. Bravo. Mare lucru.

    Si a meritat tot efortul, ca prietena mea vrea sa iasa cu mine la o bere. Nu era mai simplu sa-mi scrie un mail ca sa-mi spuna toate astea ? Dar blogul e blog, are si el farmecul lui…

    RăspundețiȘtergere
  4. Noroc ca spre deosebire de sotul prietenei, tu esti mai rabdatoare cand vine vorba de chestiuni tehnice. De obicei, dialogurile de genul celor descrise mai sus nu se termina fericit cand cel care da explicatiile sunt eu :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai nu ti-am spus ca incerc sa fiu un pic intelectuala?! Si cica intelectualitatea asta incepe cu putina rabdare. Pana a iesit! si ce a mai iesit... asta se vede!

    RăspundețiȘtergere
  6. vin io..da cred ca nu mai ai tu pofta !

    RăspundețiȘtergere