miercuri, 1 aprilie 2009

Vreau, dar nu pot !


O stii pe Ioana D’Arc? Fata aia mica, fasneata, cu simtul datoriei. Tot n-o stii? Hai, ma! E fecioara aia blonda, fata lui Jacques d'Arc si a Isabellei Romée. Sigur iti amintesti de ea! Ai tot auzit in ultimul timp vorbindu-se de vitejiile ei.
Ei, bine, vreau si eu sa devin ca ea. Da! Sunt fan Ioana D’Arc. Am profilul perfect sa-i calc pe urme. In plus, vreau sa am si eu calul meu, asa cum avea si ea. Si vreau sa aud si eu vocile pe care ea le-a auzit. Sa-mi vorbeasca si mie ingerii. Ca si eu sunt Fecioara. Al doilea decan.
Aoleo! Dar sunt ceva inconveniente la mijloc. Da’ stai ! Nu te alarma ! Ca nu sunt ele insurmontabile. Vezi, simt deja cum capat puteri magice! Nimic nu mi se pare prea de tot. Am curaj, imi place si nu ma tem. Merg inainte. Imi urmez visul cu ochii.
Si ce daca ea avea 13 ani cand i-au vorbit ingerii, eu am 31. Dar se rezolva. Inversam un pic cifrele si ma potrivesc la fix. Nici parul nu-l am auriu, dar aplic coloranti. Asadar, de maine ma fac blonda si-mi schimb numele in Laura D’Arc. Ma si vad pictata pe peretii bisericilor!
Nu-mi prea plac mie razboaiele, dar le duc cu voiosie daca trebuie. Ce ma fac insa cu finalul ?! Stii ceva? O admir, o stimez, ii cad la picioare. Dar eu arsa pe rug nu mor! Sunt prea demna sa sfarsesc un malder de scrum… Asa ca, ramanem cum am stabilit. Vreau, dar nu se poate! Désolé!

2 comentarii: