miercuri, 1 aprilie 2009

Tu stii cum face zebra?

Nici eu n-am stiut, dar am aflat. De azi sunt mai desteapta cu un sunet. Iti poate parea putin important, insa nu poti sti cand esti intrebat. Maine-poimaine te interogheaza cineva si nu sti ce sa spui.
Auzi, dar pinguinul stii cum face? Iti spun eu, ca sigur nu ai aflat. «Ca o pasarica». Mi-a soptit mie un copil mic. Si m-am gandit, domnule, dar copilul asta chiar le stie pe toate. Tot el mi-a spus si ca vaca ne da unt si se hraneste cu iarba, cu flori si mar. Nu mi-a spus daca ionatan sau gura de iepure. Nici eu nu l-am intrebat, ce-i drept, si pana la urma nici nu e asa de important.
Cum o fi el atat de destept fara sa fi citit o carte in viata lui? Sa fi aflat de la Tom si Jerry? Sau a venit Scooby-Doo calare pe fantoma si i-a dezvaluit tainele lumii? Nu stiu sigur, dar tot aflu eu ce si cum.
O sa stau mai mult pe langa el, trag cu ochiul si intind urechea. Trebuie sa-i aflu eu sursa de inspiratie. Ca mie Kant, Cioran sau Balzac nu mi-au spus asta. Desi i-am intrebat. Sunt sigura ca le-au tinut doar pentru ei.
Maine il intreb cati copii a avut Alba ca Zapada si daca piticii aia s-au facut vreodata mari. Sigur ma va lumina. Ca prea le stie pe toate!

2 comentarii: