miercuri, 29 aprilie 2009

Ploua, ploua

Sub umbrela nu ne ploua, dar nici bine nu ne e. Ca ne uda si sub o umbrela, domnule. Eu am cel putin 6-7 obiecte care ar trebui sa ma protejeze de stropii reci ai ploii. Insa niciuna, dar niciuna, nu e asa cum mi-am dorit. Incep sa danseze din incheieturi la cea mai mica adiere de vant. Se intorc pe fata, pe spate, se pun pe burta, fac flicflacuri si triplu tuluc. Am toate modelele. Unele mai scumpe, altele mai ieftine, colorate sau in buline. Le-am luat fie dintr-o necesitate absoluta, fie pentru dragalasenia lor. N-am stiut insa niciodata la ce trebuie sa ma uit cand cumpar o umbrela. Cand imi iau o bluza, de exemplu, ma uit daca e din bumbac. Deci am un prim criteriu. Dar in cazul umbrelei, la ce sa ma uit? La numarul spitelor si lungimea manerului? Sau trebuie sa cumpar iute o sticla cu apa si sa o torn peste ea, atunci cand vanzatoarea e intoarsa cu spatele? Nu stiu. Insa e o problema esentiala, nu crezi? Nimic nu e usor pe lumea asta, nici chiar sa alegi o biata umbrela. O sa trec la pelerina. Poate sa fie chiar rosie. Sa ma confunde lumea cu Scufita Rosie.

6 comentarii:

  1. cel mai sigur e sa porti in permanenta o punga mare de plastic, in geanta...eventual un sac...rad in timp ce iti scriu....mi-am amintitca intr-o zi, am vazut o tipa super eleganta si cu o punga de la Mega Image peste par...avea parul cred ca intins si ii era frica sa nu se strice...era tare simpatica ...tupaia pe toculete...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am si punga, am si celofan, am si hartie impermeabila. Am. Sunt dotata. Iti urmez si sfatul. Iau si sacul de la gunoi. Numai sa nu mai ploua... ca am obosit de atata ploaie!
    Cat despre duduia grijuliu... numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. da nu putem noi sa stam in casa atunci cand ploua? sa nu mai iesim domne afara! sa se dea o lege - cand ploua, e zi libera, zi de odihna, stai in casa, citesti, te relaxezi, te odihnesti. nu strici nici parul, nici nu te uzi, nici nu te chinui cu umbrele, fie ele colorate sau in buline, tot umbrele sunt, si nu tin domne la ploaie. decat sa mergem la serviciu uzi, tristi si suparati, nu mai bine stam noi acasa???ei...ce ziceti

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mona: Monica, draga mea, eu tocmai asta fac. Stau. Si stau acasa. Nu mai pun varful piciorului in balti. Cand ploua, ma ascund de treburi. Si pentru asta mi-am decretat singura legea. Ca daca stai dupa Parlament... tot in ploaie ajungi!

    RăspundețiȘtergere
  5. moaaaa, esti foarte tare. daca ma va intreba cineva ce vreau sa ma fac cand o sa fiu mare, ii voi raspunde simplu - vreau sa fiu Laura Zaharia!

    RăspundețiȘtergere