joi, 16 aprilie 2009

Legea junglei

Unde-i lege, e nebunie. Ca nici cu oamenii astia care n-au ce face, nu te pui. Am citit si am ridicat duios din sprancene. Cica in statul Carolina de Nord este interzis de lege sa injuri in prezenta mortilor. Deci nici acolo nu mai e voie! Bun. Hai ca asta mai inteleg. Dar continui lectura si fac ochii si mai mari cand aflu ca in Vermont, o femeie care vrea sa poarte o proteza dentara are nevoie obligatoriu de acordul scris si semnat al sotului acesteia.
Si nu e tot ! Intr-un alt oras al frumoasei Americi, Alexandria, din statul Minneapolis, exista o lege care interzice oricarui barbat care a mancat peste, iar mai apoi imprastie odoarea baltilor, sa aiba vreun contact sexual cu o femeie. Pe bune?! Sa te minunezi de-atata legislatie! Cu americanii astia inventivi, nu te pui.
Dar au ce au si cu amorul! Pai se face ca in Iowa, un barbat care saruta o femeie mai mult de 5 minute, face o infractiune, riscand inchisoarea. De netrait, imi spun eu in gandul meu miscat de-atata rautate. Si legile merg mai departe. In orasul Eureka, din Nevada, mai marii legislatori au interzis unui barbat cu mustata sa sarute o femeie. Jos mustata in fata dragostei !
Statele astea foarte Unite iti invart mintile pe jar. Pai nu-i mai bine in Elvetia unde politistul inflacarat te amedeaza daca iti trantesti portiera masinii? Sau in Marea Britanie, unde legea permite gravidelor sa urineze oriunde doresc, fara sa aiba parte de vreo judecata publica ? Este. Si as da oricand timpul inapoi sa ma regasesc in Romania anilor ‘30, cand Mickey Mouse era interzis pentru ca era un desen animat care speria copiii.
Intre timp ma multumesc in tara unde pot sa-mi chem porcul Ghita, si nu Napoleon, ca sa nu nasc o infractiune…

Un comentariu:

  1. Hallo Laura,

    äste este unul din Motive de ce iubesc eu asa mult America........

    RăspundețiȘtergere