vineri, 3 aprilie 2009

Lasa-ma sa-ti fiu Seherezada

Da, stiu, nu mai crezi in povesti. Insa eu nu vreau sa-ti spun 1001, ci una singura.
Vreau sa-ti fiu regina, fara a te insela, iar tu sa fii rege, fara a ucide. Nu ai avea de ce sa ma alungi. Nu-ti voi fi infidela, asa cum stii sa crezi. Am sa alung din juru-ti toate fecioarele, ca sa nu le doresti, iar ele sa nu sfarseasca in rece.
Casatoreste-te cu mine! Iti pot fi si fiica, daca vrei. Stiu ca ma iubesti ca pe un copil. Dar eu nu vreau sa raman copilul pe care tu il vezi. Sunt si vreau sa fiu parte din trupul tau. Ma ofer. Nu te opune. Accepta resemnarea.
Iti voi descanta apa din ceainice, iti voi alinta bucatele calde, iti voi incalzi hainele, inainte sa le imbraci. Nu poti lasa povestea mea fara sfarsit. Si nu ai cum sa-l cunosti daca nu ma asculti.
Lasa-mi o mie si una de nopti. Iti voi darui lampa fermecata, voi inchide hotii si Sinbad va naviga pe ape line. Voi avea grija de toate. La rasaritul soarelui vei vrea inca sa ma vezi alaturi de tine. Eu regina ta, tu regele meu. Eu copilul tau, tu stapanul dorintelor mele. Iti voi naste prunci, trei sau mai multi, oricati. Pastreaza-ma, lasa-ma sa-ti fiu fidela. Altfel ma topesc…

4 comentarii:

  1. De vis acest poem! Bravo, Laura!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, ce Seherezada... minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hallo Laura,

    foarte frumos scris. Eu simt in Poemul ästa un pic de Satirik, sau mä insel..
    Vrei tu sä scozi in Relief , Extremele care se pot ajunge cu Adoratie oarbä...

    Nu stiu dacä eu am inteles bine, da a mers in jos ca Mierea.Kompliment

    Salutäri Jacktel

    RăspundețiȘtergere