joi, 30 aprilie 2009

Hai la piata!

Eu cu prietene mai tinere decat mine, nu mai merg pe strada! Pe nicaieri. Stau cu ele doar inchisa intre pereti. Le iubesc, le ador, dar nu mai vreau. Am simtit umilirea cu ochii mei, pe pielea mea putin ridata. Sa-ti povestesc si sa te minunezi.
O iau de aripioara ei zglobie, pe ea, pe prietena mea, si ne ducem amandoua la piata. Doua zuze, doua prea putin cunoscatoare intr-ale leguminoaselor. Ne-am repezit ca apucatele sa cumparam fructe. Halcile de carne le lasaseram pentru sfarsitul aventurii.
Omul, el, vanzatorul de cruditati, foarte galant si deosebit de expresiv. Ma priveste, imi zambeste. Eu, mandra ca un paun, ma avant sa umplu talerul. El, ginerele tandretii, vrand sa-mi faca un compliment, imi spune: "Vai, dar ce fata mare aveti!". Aoleo, zic! Nu! Sigur mi s-a parut! Sigur nu-mi spunea mie! Ma uit repejor in spatele meu, doar-doar sa gasesc o alta fiinta care ar fi putut fi mama prietenei mele. Insa, nu! Vorbele-mi erau adresate mie personal. Mi-au scrasnit dintisorii, mi-a pleznit operatia, mi-a sarit plasturele de la picior. N-am avut puterea sa-i mai raspund. Cuvintele mi-au inghetat in pumni. I-am trantit insa portocalele pe taraba, am oftat prelung si mi-am luat lumea in cap. Si prietena de mana. Ca o mama tanara ce sunt!

23 de comentarii:

  1. cu dedicatie speciala pentru tine... na!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce tare!! vai ce-mi palce cum scrii!!! aia cu mi-a sarit plasturele de la picior mi-a placut la nebunie!!)

    RăspundețiȘtergere
  3. excelent. mah acum ce sa zic, mamah tanara nu pot sa zic ca nu esti, dar esti mama de baiat:) nu de fata, na!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand ai timp sa scrii atatea articole? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @ion dascalu: duc lispa eu de multe, dar nu de timp; si, daca n-am, imi fac; timp, ca despre asta vorbim; te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ha ha! Mama a patit chestia exact opusa. Am fost intrebate odata daca suntem mama fiica sau surori :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @ixtab: eram si eu obisnuita oarecum cu acest statut, alaturi fiind de copilul meu

    RăspundețiȘtergere
  8. am patit-o si eu...culmea e ca respectiva fatuca, in cazul meu chiar putea sa-mi fie fiica...ea avea 22.... eu 40...hahaha...asta mi-am dat seama doar dupa incident...pe moment m-am revoltat...nu mi-a sarit nici un plasture...ca nu aveam...dar un pumn tot i-as fi tras respectivului...asa ma vad eu ...mai mereu sub 30...culmea e ca aia mica chiar si seamana cu mine....si mi-as dori sa fie fii-mea...dar asta asa...peste vreo 50 de ani...

    RăspundețiȘtergere
  9. Hallo Laura,

    eu nu prea stäpinesc Limba Romanä da , asa cum scrii Tu inzelege si Chinezul textul si si Nuancen. Esti o Capacitate la scris.
    Si si felul täu de a vedea Viata si Lucrurile este pentru mine folositor. Eu mai am un pic de invätat ( asa cam pinä la sfirsitul Vietti) si mä bucur cind gäsesc Izvoare din astea. In orice Caz Compliment !!
    Eu nu pot sä inteleg cum gindeste o Femeie si cit ii este Ei de important cum este de Mediu imprejurätor remarkatä si Taxatä , da zic totusi , trebuie sä punem totul pe Cintar ce ni se intimplä in viatä ?
    Eu de Exemplu am de zeci de Ani problema cä la prima vedere toti Oamenii mä taxeazä de Idiot cu multä Carne pe el. Cinvda am zis eu pentru mine,ca sä faci Grädina lui Dumnezeu e mare si in ea se gäsesc tot felul de Plante..-

    Salutäri Jacktel

    RăspundețiȘtergere
  10. damn girl!
    eu i-as fi zis..da' sa vezi nepoata:))..:D
    frumos scris..ai acel dinamism care-mi place mie:)

    RăspundețiȘtergere
  11. dragut text! chiar daca are si aerul sau amarui... umorul salveaza umorile, nu?
    (de-abia acum am descoperit blogul. chiar daca era o sansa de a-l descoperi mai devreme. pierduta din cauza unor probleme ale cutiutei mele postale)

    RăspundețiȘtergere
  12. Frumos stil de a scrie :) iar in ce priveste intamplarea nefericita am trecut si eu prin asa ceva(stateam sa urc intr-un autobuz si cineva din spate striga:"hai mamaie mai repede-te,misca-te mai cu talent" si m-am intors ca si tine dar pt. a lua apararea bunicii si cu stupoare am aflat ca eu eram mamaia...).Pe moment am fost socata,si-mi venea sa daram tot,dupa care m-am linistit spunandu-mi ca din pacate exista pe lumea asta si "specimene" fara creier sau care doar cred ca fac o gluma buna...Ce sa-i faci...sunt si ei pe langa noi...dar desi se cred mari si tari,habar n-au ca sunt nimicuri...

    RăspundețiȘtergere
  13. inca nu stiu cine esti, dar trebuie sa recunosc ca, dupa 20 de minute de lectura a blogului tau, sunt al naibii de curios sa aflu. cat despre imprietenit... comes with the territory (or words, be it as it may) :)
    p.s cum m-ai gasit?

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu daca as fi in locul prietenei tale ...m-as simti prost. Pai cum, sa fiu luata de copil cand eu sunt femeie in toata regula!?!?!?!

    Asadar, eu zic sa fii bucuroasa. Vanzatorul a constatat ca esti o tipa trasnet!

    RăspundețiȘtergere
  15. @adriana : mai vedem…
    @ Jacktels Kochbuch : Hallo, Jacktel, ma bucur sa te cunosc ; lasa-i pe altii in treaba lor, tu ramai cu « carnea » ta ; suntem toti doar niste atat de plapande plante, cum spuneai
    @sHaDoW gIrL : la asta nu m-am gandit ! dar ma voi intoarce la el si-i voi da cu vorbele in taler!
    @ Laura Ion : niciodata nu e prea tarziu ; bine ai venit !
    @ Mhanu : mda !
    @ alin : mai sapata si vei afla! pai erai ascuns?!
    @ eu... : prietena mea s-a distrat la fel de bine ca si mine; ca doar e femeie intreaga la cap; si sunt si bucuroasa, da!

    RăspundețiȘtergere
  16. La multi Ani de Ziua Tineretului! :) Si nu baga in seama ce a zis vanzatorul respectiv, e o tehnica subversiva de marketing... :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu cand nu ma barbieresc opresc copiii din crestere pe strada. Deci, se poate si mai rau.

    RăspundețiȘtergere
  18. ascuns nu. doar pierdut printre... cuvinte uneori mai greu de gasit.
    any hints though? :P macar un capat de ata care sa ma poarte la capat de labirint. nu vreau sa... ratez premiera ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. Din punctul meu de vedere, nu e o solutie sa te ascunzi de lume pentru tot restul vietii, sa alegi sa stai intre 4 pereti. Poate ai avut o zi mai proasta, nu ai avut cea mai buna forma a ta in respectiva zi, poate erai si tu un pic mai obosita, ori poate nu ti-ai acordat suficienta atentie cand te-ai aranjat... Sfatul meu, daca imi permiti, e sa faci in asa fel incat sa arati TU mai TANARA decat prietenele tale mai tinere. Cred ca te vei simti infinit mai bine asa, decat sa te izolezi intr-o incapere pentru a nu fi apostrofata de un vanzator de fructe!

    RăspundețiȘtergere
  20. Hehehehe, precum îți spuneam: n-ai cu cine, dom'le! Nişte ţărani!:)
    Oricum mie mi-a plăcut scriitura. Auzi la ea, i-a sărit plasturele!:))

    RăspundețiȘtergere
  21. @shimmo: razi, ce-ti pasa
    @Ion Dascalu: ce ti-e si cu marketingul asta...
    @S.M.: se poate si mai rau, asta zic si eu; asa ca pune mana si barbiereste-te!
    @alin: sunt pierduta in ideile tale! mai incearca!
    @diana: multumesc pentru sfatul omenos; am sa tin cont; si, da, sunt mai tanara si zglobie; ma duc sa nu ma mai izolez!
    @innuenda: azi m-am vazut iar la piata cu domnul cu pricina; mi-a zambit frumusel si cu substrat; se cheama ca acum avem ceva in comun amandoi; vorbe aruncate de el si primite de mine; ramane insa hazul situatiei.

    RăspundețiȘtergere