duminică, 12 aprilie 2009

Dansez pentru mine

Stop si de la capat. Inca o data si inca o data. Asa, mai la dreapta, stai pe stangul. Privirea in pamant, capul pe umeri. Dansul e in inima mea. Da, da. Tra-la-la. Si daca n-am o sala de dans, o pun la mine in bucatarie.
O pirueta galesa in drumul spre chiuveta, cu o invartire a farfuriei in pas de samba. Mai cu talent arunc gunoiul si tin ritmul cha-cha. Imi misc umerii intr-un dans languros in timp ce oala de ciorba e gata sa dea in foc. Capul pe umeri, privirea in tocator. Uite ceapa, ia sunatoarea, taie papadia. Imi arcuiesc genunchii dintr-o parte in alta.
Am atat de multa energie! Simt ca pot. Gatesc, deci exist dansand. Cu lupii, cu zarzavatul, cu mancarea de telina. Schimb registrul si ma faldur intr-un vals vienez alaturi de o chifteluta arsa. Ne tinem amandoua de manute si trecem la desert. Capsunica ciocolatie se invarte pe muzica electronica, in timp ce eu incerc sa tin pasii de merengue. Dans sportiv, dans de socio-gospodareala culinara. Zambet pe buze si fericire in farfurie. Sunt lambada zilelor numarate. Dansez pentru mine si atat de diferit! Ofer cursuri. Astept ofertanti!

6 comentarii:

  1. superb! iar daca ai invitati la cina poti sa pregatesti toate bucatele intr-o clipita, ajutata de 5 ritmuri, sa zicem http://www.acalltodance.com/5rhythms.htm. :-) asa, pentru inspiratie si diversitate...dansuri frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci. continui sa ma pregatesc intr-ale dansului; sper ca macar pe latura asta artistica sa-mi iasa treburile, ca in privinta artei culinare e un pic cam jale...

    RăspundețiȘtergere
  3. @adriana: Pai hai, te astept, am incins cuptorul

    RăspundețiȘtergere