joi, 9 aprilie 2009

Chicot de ras

Hai cu fotografia. Hai cu amintirea. Hai cu totii sa ne tragem in poza. Vrei nu vrei, ai chef sau n-ai, vii, te supui. Iar supunerea presupune si nitica sminteala. Pai daca-i poza, daca ramane, daca va vorbi despre trecut, trebuie sa arati bine. Macar sa-l mimezi. E momentul rasului pe sub mana. Pe furis. Un zambet sters, un chicot de dragul celorlalti. Ca daca toti rad, trebuie si tu sa hohotesti.
Ei, dar vine si ziua cand soseste postasul cu fotografia. Emotie, rumoare, alte chicoteli. Si a meritat. Ti se citeste fericirea pe chip. Si tie, si celorlalti. De pus in rama.
Nici nu mai conteaza ca siluetele din fotografie iti sunt complet straine, iar tu, in clipa blitz-ului, aveai sufletul zdrobit. Important e sa zambesti chiar si atunci cand ai vrea sa urli, caci sarmul hartiilor cu imagini are un pret echitabil. Un suras afisat la timpul potrivit iti va imparfuma privirile tarzii spre ce a fost. Viata de maine e prea departe. Asa ca sa plangem azi in hohote de ras...

4 comentarii:

  1. Neata.
    http://sergiu_blog.ablog.ro/2009-04-09/mi-am-luat-can-mos-cr-ciun-e-beat.html

    RăspundețiȘtergere
  2. 'neata; si buna dimineata; dar mai ales o zi excelenta
    Am sa-mi adun randurile si voi face un efort sa-ti risipesc si ultimele dubii legate de fiinta-mi; asadar, am jumatate din varsta mamei mele, port la pantof cati ani ani plus sase si ador laptele cu cereale.
    Treaba cu genialitatea... ma onoreaza, desi cred ca e un pic cam multicel.
    Ma bucuri ca inciti lumea la citit!

    PS - Cana ta cea noua are sarm; pai nu oricine bea in luna primaverii dintr-un pahar cu toarta, care pe deasupra il mai si poarta pe mosul batran cu barba prelunga; iti urez sa bei din ea ce-ti doresti tu sa pui in dansa!

    RăspundețiȘtergere
  3. te-am citit in ultimele zile
    si te invidiez!!!!!!!!!
    pentru ca imi doresc demult sa scriu si nu am timp
    habar n-am ce-i cu timpul asta, da' la mine nu vine

    RăspundețiȘtergere
  4. cand scrii o carte? te-ai gandit?

    RăspundețiȘtergere