sâmbătă, 4 aprilie 2009

Azi fac praz

Sa ma urmaresti cu atentie, sa nu scapi esentialul. Deci, am vazut reteta, am notat ingredientele si m-am decis. Azi fac si anume praz. N-a mai contat nimic. Nici ca nu mai facusem pana atunci, nici ca aveam alta treaba.
Mi s-a parut ca ma pot realiza prin el. Ca-mi puteam in sfarsit vedea visul cu ochii. Visul de a ajunge gospodina. In felul asta o si bucuram pe maica-mea, care se simtea nedreptatita ca nu-i calc pe urme.
Si ce-am facut? M-am dus eu frumos la dictionar, l-am deschis la litera "P" si am cautat leguma care-mi lipsea si din vocabular si din frigider. L-am notat frumusel pe un post-it si am plecat la piata. Foarte decisa. Ca eu ma mobilizez greu, mai ales cand vine vorba de bucatareala, dar atunci cand o fac, ma dedic.
Ajung, caut... ioc. Bun, zic. Eu fara praz nu inchid ziua. Ca doar ma si laudasem tuturor celor care ma stiu ca m-am sofisticat si ca am intrat in comunitatea gastronomilor (sau gastronomica, nu mai stiu exact ce le-am spus). As fi cazut in dizgratia lor daca nu-mi duceam prazul pana la capat.
Asadar, ma intorc de unde plecasem, mai decisa ca niciodata sa reusesc.
M-am conectat, am butonat, am comandat, mi-a sosit, l-am facut, dar n-a iesit.
Cred ca nu i-a placut carnea de oaie. Sau poate o fi fost de la scortisoara? Nu stiu, dar promit sa mai incerc. Oricum, nu l-am aruncat, l-am dat prietenilor, ca doar le promisesem…

5 comentarii:

  1. poireaux?ca tot nu mi-ai zis!si vezi ca ai de luat un premiu de la mine de pe blog!!

    RăspundețiȘtergere
  2. A, merci frumos. A trecut ceva timp de cand n-am mai incasat un premiu. Acum am si eu o intrebare: stevia e totuna cu prazul? Eu stiam ca nu; si pana la urma nici nu e asa important; azi am facut iepure pescuit de la Auchan; a iesit bunicel, ca nu am mai pus scortioara...

    RăspundețiȘtergere
  3. deci asta ma mira si pe mine ca tu spui shtevie la praz.nu cred ca e acelasi lucru...sa-l intrebam pe razvan, bucatarul shef care a lansat manusha...
    iepure spui?sunt foarte pretentzioasa la iepure iar ca sa-l mananc, trebuie facut in sos de vin roshu:-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iepurele, bietul de el, a fost imbaiat in suficient vin rosu de Bordeaux; rezultatul a fost bun; n am avut plangeri; si, da, iti spun sigur-sigur, stevia cu prazul nu sunt deloc acelasi lucru; dar oare iepurele e totuna cu popandaul?

    RăspundețiȘtergere
  5. interesant. in portugheza la praz se zice ceva de genul "usturoi frantuzesc" (alho francês), deci ar trebui prazul sa zburde pe toate strazile din paris.
    stevia nu are nici o legatura cu prazul, e ceva complet neinteresant, in timp ce prazul are personalitate si e vedeta de film (vezi "Nea Marin miliardar") :)

    RăspundețiȘtergere