joi, 26 martie 2009

Vreau sa ajung sa vorbesc cu Dumnezeu

E greu insa de ajuns la El, pentru ca sta bine ascuns in poluarea care a innegrit tot cerul. As vrea sa-i spun multe. Sa-l intreb si mai multe.
Insa cine sunt eu sa ajung in fata lui? Un om, o fiinta pe care tot El a zamislit-o. Asa incat, daca parintilor pamantesti indraznim sa le punem intrebari si sa le cerem explicatii, Lui de ce nu as cuteza de a-I cere cateva lamuriri ? Nu mai am rabdare pana ce voi ajunge natural acolo.
Vreau sa stiu acum, aici, care sunt rosturile vietii. De ce se intampla ce se intampla si ce se va intampla cand se va intampla. Noi toti, cei mai multi, ne adresam lui Dumnezeu in fel si chip. Ne rugam, platim, ingenunchiam, scriem hartiute, primim chitante.
Mi-as permite un pic sa-l cert o secunda, daca-mi este cu invoiala. L-as intreba cum de permite ca lumea asta sa fie atat de inversata. De ce permite ca banii sa fie uneori singura modalitate de a nu pierde in fata nedreptatii. Inocenta, sinceritatea, naivitatea, curajul sunt pe placul Lui, ori ba ?
Avem sufletele amanetate banilor. Cum e cu putinta sa mergi la El acasa, in biserica, si sa platesti TVA pentru a aprinde o lumina din ceara ? Imi asum riscul de a plati pentru cele ce le cuget, pentru cele ce le gandesc, insa in jur e atat de multa mizerie, atat de multa injustitie, incat nu ma pot cumpani si aseza locului. Asadar, sunt in curs de a-i cere o (scurta) audienta…

2 comentarii:

  1. Dumnezeu este in sufletul nostru , nu in locuri specifice sau mai stiu eu unde .
    Eu personal mi-am spus mereu : " da-mi Doamne ceea ce merit "... din bine ii multumesc , iar din rau mai invat , asta e .
    Se spune , ca un om s-a dus la Dzeu si iar fi spus :
    - Doamne crucea pe care o port este foarte grea , te rog din suflet schimb-o cu una mai usoara !
    Dzeu a spus :- uite , aici sunt tot felul de cruci , poate eu am gresit cu tine , alege una pe care o doresti tu .
    Omul s-a uitat si a ales una mai mica , dar nu a putut s-o ridice , a incercat alta si mai mica ,.... stupoare ... al fel .... si tot asa
    Le-a incercat pe toate , singura pe care a putut s-o ridice a fost vechea lui , care o lasase la intrare . A tacut a ridicat-o si a mers in continare .

    Poop , Yoli

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne dami si mie macar o bucata din puterile tale...lumea a incepu a merge pe cai necunoscute binelui...poate incerc sa indrept ceva...

    RăspundețiȘtergere