joi, 26 martie 2009

Dreptul la iubire

Pana la urma cine stabileste care dintre oameni are dreptul sa fie fericit si cine nu? Exista reguli si cutume care trebuie respectate ca sa ajungi sa te bucuri de dragoste? Nu pot sa nu ma intreb pentru ce oare natura este atat de avara cu chimia iubirii, cand ea ar fi putut aranja in asa fel incat fiecare dintre noi sa treaca prin viata razand si fiind fericit.
Si totusi... Fiecare dintre noi am avut micile sau marile noastre dezamagiri in dragoste. Fiecare dintre noi am cautat atunci sa invocam dreptul la iubire, un drept care desi nu exista in Codul Civil, este cerut de milioane de oameni. In definitiv el ar trebui legalizat, macar sa putem cere in instanta «ceea ce ni se cuvine». Pe lumea asta avem si drepturi, nu numai obligatii. Legislatia omenirii s-a gandit la toate, numai la suflet nu.

2 comentarii:

  1. Esti o romantica, se vede din ce ai scris. Urmele sunt totusi, urme si ele tot raman, mai ales pe nisip. Daca nu mergeati atat de mult, nu ati fi ajuns atat de departe si nu ati fi putut privi in urma la filmul vietii. Poate dragostea pt unii creste cu timpul, ca si un copil. Sa va iubiti mult si pt totdeuna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimic in viata nu este "intamplator ". Dzeu ne da posibilitatea de a alege , rau sau bine . Daca am fii doar " bine " nu am stii ce este "raul" , de aceea, orice decizie am lua , invatam ceva .
    Din alegerile noastre ne dam seama daca am gresit renuntanad la ceva , sau ca ce am ales este mult mai bine pt noi .
    poop Yoly

    RăspundețiȘtergere