vineri, 8 mai 2009

Tine-ti gura!

Val dupa val, lacrima dupa lacrima. Le scurgi sudorile, le stergi miresmele. Te aduni de pe drumuri si incerci sa te confesezi. Unui apropiat. Ei, asta da greseala! Te-a mancat, te scarpina el. Si altii. Tot corul de bocitoare. Pe dupa urechi, in zone putin luminate. Devii subiect. Esti deodata o stire. Un titlu de ziar. Gratuit si pentru toti.
Ai facut nefacutul. Ai crezut ca daca spui, te eliberezi. Dar pacatul a devenit si mai mare, odata ce l-ai pus pe buzele tuturor. Cand ai fost fericit, n-a interesat pe nimeni, dar acum, ca esti posesorul unor regrete, esti vedeta. Te va sti si mama ranitilor. Lacrimile tale sunt sursa de inspiratie pentru altii. Esti balsam pentru suflete triste si obtuze. Si poate asta ar trebui sa te bucure. Ii faci fericiti. Pe ei, judecatorii gesturilor tale, care uita in felul asta de poalele proprii si le vad pe ale tale. E si asta un soi de facere de bine. Le prelungesti agonia prin regretele tale. Le-ai indulci si mai tare viata daca ai mai spune si alte articole, la alte rubrici, ale aceluasi ziar. Tot cu tine in rolul principal. Esti personaj, ziarist, eveniment, act. Dar merita. Ca ei sunt regi. Tu esti plin de negi. Data viitoare cauta sa spui unui neapropiat. Sau mai bine plantelor. Sau mai bine cerului. Sau mai bine nu mai spui nimic, niciunde, niciodata, nimanui!

11 comentarii:

  1. Şi, cu toate astea, nici tăcerea nu este un răspuns. Ce ne-am face dacă am prefera cu toţii să nu mai spunem nimic? Nu ar ţipa tăcerea-n noi?!

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.trilulilu.ro/mihaelapiersec/e185115fa8682d

    RăspundețiȘtergere
  3. sau asta,
    http://www.trilulilu.ro/mihaelapiersec/ac019c5f1bb014
    si ...tac!

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate trebuie doar să alegem cu grijă apropiaţii cu care impartăşim regretele sau bucuriile..

    RăspundețiȘtergere
  5. io mi-am luat un caine
    care se scarpina singur

    RăspundețiȘtergere
  6. @Cristian Lisandru: orice poate fi un raspuns, nu-i asa?!
    @Laura Ion: de doo ori frumos!
    @thornofrose: alegem, culegem, avem multi si multe; e greu ce spui
    @TreXeL: eu mi-am luat pisica, dar a fugit; a plecat sa fie scarpinata de altii

    RăspundețiȘtergere
  7. Zambet si mult adevar in ce graiesti, am gasit uneori intelegere si usurare la cei pe care nu-i cunosc, sufletul s-a deschis altfel, fara teama si friica ca, la coltul strazii mai sta o ureche ce vrea sa auda.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asta e din ciclul "Ti-am spus eu ca asa o sa se intample?". Sau mai bine, "Gura lumii doar pamantul o astupa". Sau aia cu paiul si cu barna. Keep walking and shut up!

    RăspundețiȘtergere
  9. :)

    val dupa val devenim mai intelepti...
    pupici.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Paul: nu-i asa ca e mai bine?!
    @Poecusorul Radioactiv: pai vezi!
    @shimmo: matza a ramas fara coada
    @Nicole: lacrima dupa val; si multi pupici, da

    RăspundețiȘtergere