luni, 11 mai 2009

Fara muzica!

Vecinul meu canta. Mult si apasat. Tare si din toate incheieturile. Imi vine sa ma duc sa-i dau notele muzicale mai incet. Dar ce sa fac cu glasul lui de cocostarc bleg?!
N-am nimic cu omul. Iubeste muzica si se dedica. Foarte frumos. Dar i-as baga cheia sol la cutia de obiecte pierdute. I-as scutura portativul de gama si i-as taia curentul. Nu mai pot! Sunt eu melomana, dar cu limite. Ah! Dar uite ca mi-a simtit incordarea! Mi-a auzit gandurile negre. A tacut. Ce om! Ce caracter! Cate fragilitate emotionala. Mi-a zarit inspiratia pe drumuri si s-a potolit. Ah, viata! E atat de bine in liniste. Dar, stai! A, nu! Se aud mai multe glasuri. E tot blocul. Un intreg recital. Au venit toti. Sa cante. Sa descante. Sa ma umple de cantece. Imi curge muzica prin vene de nervi. Ma duc sa-i bat obrazul. Sau la usa. Sau la portiera masinii. Sa vorbesc cu sonata in do major sau cu magia sunetelor. In interpretarea tinerei talentate vecine de la subsol. Tararirara!

8 comentarii:

  1. las ca-i bine, nu te plange, vecinul meu e pasionat de reparatii. toata ziua boc, boc, boc. ca e 8 dimineatza, ca e pranzul, ba chiar fie ca e seara..boc, boc, boc. nu se mai termina. e o poveste fara sfarsit, vorba cantecului!

    RăspundețiȘtergere
  2. Problema universala. Si Axelle se vede ca a avut-o:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZVx2MeWmJm4

    RăspundețiȘtergere
  3. @Mona: vecinul tau e Boc?!
    @Porcusorul Radioactiv: cam asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-era rusine, dar in ultima vreme am inceput sa fiu mai nesimtit si sa cant in casa (tare). Nu stiu ce parere-si fac vecinii, dar nu prea-mi pasa.
    Tu n-ai incercat niciodata senzatii de-astea? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Hihi: şi Zaharie, şi melomană - totul se leagă:)
    Eu zic să înfiinţăm zona Z...zzzz

    RăspundețiȘtergere
  6. @azde-la-a-la-z: start! cine mai e zaharia sa ridice mana foarte sus!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt doar Laura...:)...pot ridica mana? n-am blog...da poate-mi fac, na!
    LZ...pe mine ma chinuie talentul zilnic si de dragul vecinilor cant in surdina...in felul asta am reusit sa adun multe frustrari, incat ma intreb daca merita sa-i mai protejez

    ma semnez BAL ( Bandila Alina Laura)

    RăspundețiȘtergere