vineri, 8 mai 2009

Fac nimic!

Azi nu am facut nimic. Cerul e bosumflat si mi-a taiat cheful de a gesticula. Nu mi-am mai mimat obiceiurile cotidiene. Asa incat am trecut pe langa tot. Nu m-am pieptanat. Nu am deschis televizorul. Nu am mancat. Nu am dat prioritate de dreapta. Nu am pus benzina. M-am prezentat discret la o mica sedinta de constiinta. Dar si de acolo am dar bir cu fugitii. Si am trecut la alt nimic. M-am uitat la vecini in casa. Si la ei in farfurie. Am contorizat cine a intrat si cine nu a mai iesit. Lucruri goale. Dar sa stii ca nici sa nu faci nimic nu e prea usor. Are si nimicul asta diferite grade de dificultate. Si stii ceva?! Maine mi-am propus sa nu fac absolut nimic. Sa vad ce o iesi! Tu ai facut vreodata nimic?

5 comentarii:

  1. De multe ori... Şi nimicul are farmecul lui şi trebuie savurat câteodată...

    RăspundețiȘtergere
  2. Fac nimicul e chiar nefăcutul. NU pe linie. Dacă deja savurăm, începem să facem câte ceva. Astfel încât, prezentarea la ... şedinţa de conştiinţă era un început de ceva, trasul cu ochiul şi cu urechea, în vrăbii ori prin vecini, iar e un început de ceva. Că, plictisit, gândul de astăzi s-a ridicat din sine, spre-a se compara cu gândurile zilelor de ieri, ori de alaltăieri, iar ar fi un început de ceva...
    Ce e nimic? Uneori alergatul în goana nebună a zilelor, cu scopurile şi după voinţele altora, e mai nimic decât formele de .. nimic enunţate ca fiind nimic (jocul poate continua!) aici...
    Ei bine, genul ăsta de nimic e mai .. zilnic decât ne dăm seama. Şi din genul ăsta de nimic am cam făcut. Ca şi din ... cel la care adaug prezentul comentariu. Destul de ... guraliv, pe cât de nimic este!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Cristian Lisandru: bun asa!
    @Laura Ion: nimicul alergat in goana nebuna a zilelor, asa cum spui

    RăspundețiȘtergere
  4. am facut si eu de cateva ori nimic. pai cand nu am chef de treaba serioasa, ma apuc de facut nimic. imi iese foarte bine de fiecare data, ma descurc minunat. as vrea sa pot face mai des nimic. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mona: ai grija de ce-ti doresti!

    RăspundețiȘtergere